Vezi cum rasplatesc asiguratorii soferii prudenti

Autor: Ana Raduta Postat la 11 octombrie 2010 7 afişări

Daunele auto reprezinta o problema spinoasa pentru asiguratori. Din acest motiv, companiile incearca sa incurajeze prudenta la volan prin oferte pentru soferii fara istoric negativ.

Specialistii in asigurari auto de la Generali Asigurari au constatat, in urma unei analize a portofoliului de clienţi existenti, ca soferii cu varsta de peste 28 de ani, care detin permis de conducere de cel putin patru ani si au cel putin un copil minor sunt mai responsabili si conduc mai prudent. In plus, exista chiar o corelatie cu marcile de masini pe care acestia le conduc, remarcandu-se ca anumite marci inregistreaza mai putine incidente in trafic. In consecinta, compania a decis sa lanseze o oferta care sa atraga clientii care se potrivesc cu acest profil.

"Am facut un plan de reduceri de pana la 20%, acordate in urma unei analize detaliate a portofoliului de asigurari auto al companiei, precum si in baza istoricului daunelor. Am dorit sa-i rasplatim pe acei soferi care au grija de masina, de viata lor si a celorlalti, care nu se aventureaza in trafic", spune Adrian marin, directorul general adjunct de la Generali Asigurari.

Aceasta initiativa face parte dintr-o strategie mai extinsa a Generali Asigurari, de segmentare din ce in ce mai detaliata a clientilor.

Daunele platite de companiile de asigurari generale pentru politele auto reprezinta 90% din totalul daunelor platite, potrivit CSA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurati,
masini,
soferi,
daune
/actualitate/afaceri/vezi-cum-rasplatesc-asiguratorii-soferii-prudenti-7465198
7465198
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.