Veşti bune pentru economiile din Europa: Business-urile germane sunt tot mai optimiste în ceea ce priveşte revenirea din criză

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 30 august 2020 65 afişări

Veşti bune pentru economiile din Europa: Business-urile germane sunt tot mai optimiste în ceea ce priveşte revenirea din criză

Companiile germane sunt tot mai optimiste şi cred că economia îşi va continua drumul către recuperare, după ce pandemia a redus masiv cheltuielile şi investiţiile din prima jumătate a anului, scrie Bloomberg.

 Încrederea mediului de business a crescut la 92,6 în august de la 90,4 în iulie, potrivit Institutului Ifo, reuşind să întreacă estimările economiştilor din cadrul Bloomberg.

„Nu ne-am întors la normal, însă lucrurile devin din ce în ce mai bune”, a declarat Clemens Fuest, preşedintele Institutului.

În timp ce producţia industrială şi vânzările din retail continuă să revină la viaţă, sugerând că economia recuperează pierderile ultimelor luni, există semne care spun că avântul înregistrat odată cu relaxarea restricţiilor de circulaţie începe să piardă teren.

De exemplu, compania de închiriat autovehicule Sixt, cu o capitalizare de peste 3 miliarde de euro, şi-a revizuit în scădere estimările pentru anul curent şi pentru 2021, iar Tui, cel mai mare operator de turism la nivel mondial, a înregistrat pierderi de 1,1 miliarde de euro în T2. Între timp, compania aeriană Lufthansa plănuieşte să taie 22.000 de locuri de muncă, urmând să vândă cel puţin 100 de aeronave. De asemenea, operatorul nu se aşteaptă să se reîntoarcă la nivelurile de dinainte de pandemie până în 2024.

Guvernul a reuşit să amortizeze şocul generat de criză printr-o serie fără precedent de măsuri fiscale, însă deficitul bugetar a ajuns la 3,2% din PIB în perioada ianuarie-iunie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
business,
germania,
optimist,
bloomberg

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.