Vanzarile GSK au crescut cu 8% in primul semestru

Postat la 10 iulie 2008 7 afişări

Compania farmaceutica GlaxoSmithKline (GSK) a raportat, in prima jumatate a anului acesta, vanzari in crestere cu 7-8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in ritm cu majorarea pietei locale, potrivit directorul general al companiei, David Lechleiter

In perioada similara a lui 2007, afacerile producatorului britanic au ajuns la 246,2 milioane de lei in Romania, potrivit Cegedim. Pentru activitatea de productie si import, afacerile s-au situat in jurul cifrei de 170 milioane de lei, un nivel asemanator cu cel inregistrat de divizia de distributie.

 

Lechleiter a mai precizat ca cele mai bine vandute medicamente sunt antiinfectioasele, urmate de cele destinate sistemului respirator si vaccinurile. Anul acesta, vanzarile la produsele pentru sistemul respirator s-au ridicat la 50 de milioane de lei, fata de cele 40 de milioane de lei cat au fost raportate in intervalul similar din 2007.

 

Incepand cu cel de-al doilea semestru al anului acesta, GSK va transfera in fabrica de la Brasov productia unui antidepresiv care va mari capacitatea fabricii de la Brasov cu 50%. “Acest program de transfer este unul de lunga durata, a carui implementare va dura pana in 2010. De abia dupa aceasta data ne vom gandi sa transferam si productia altor medicamente”, a mai spus Lechleiter.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/vanzarile-gsk-au-crescut-cu-8-in-primul-semestru-2770283
2770283
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.