Valoarea Gecad: 17 milioane de euro

Postat la 14 noiembrie 2007 1 afişăre

Omul de afaceri Radu Georgescu, proprietarul Gecad Technologies care produce solutia de mesagerie electronica Axigen, a atras primul val de investitii, de 2 milioane de euro pentru un pachet de 11,6% din actiuni, din partea unui consortiu format din fonduri de investitii si investitori privati, printre care Global Finance si 3TS – Cisco Growth Fund III.

In urmatoarea perioada, compania va continua sa vanda procente din companie, potrivit oficialilor Gecad, anticipand astfel o posibila listare la bursa in cel mult doi ani, cel mai probabil la BVB, dar fara a exclude din ecuatie nici variantele Londra sau New York.

Aceasta tranzactie evalueaza Gecad Technologies la o valoare de 17 milioane de euro, fiind a doua in decurs de patru ani care implica investitori importanti din SUA. In 2003, Radu Georgescu a vandut antivirusul RAV catre Microsoft, la o valoare estimata de surse din piata la aproximativ 13 milioane de euro.

"Daca ar fi sa ne raportam la RAV, pot spune ca suntem de patru ori mai mari in acest moment, atat ca amploare, cat si ca tehnologie", explica Oana Bornaz, directorul executiv al Gecad Technologies. Axigen, solutia de mesagerie electronica dezvoltata de companie, numara in prezent peste 9.000 de clienti din randul companiilor sau, altfel spus, peste 5 milioane de utilizatori finali. Dintre acestia, numai 10% sunt utilizatori din Romania, ceea ce explica faptul ca Axigen este tradus in peste 20 de limbi straine.

In urma acestei investitii, principalii actionari ai companiei sunt Radu Georgescu, cu 88,24% din capital si consortiul de investitori cu 11,76%. Capitalul social al Gecad Technologies se ridica la 3 milioane de euro si provine in totalitate de la actionarul majoritar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Gecad,
Axigen
/actualitate/afaceri/valoarea-gecad-17-milioane-de-euro-1037770
1037770
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.