UPDATE: Reteaua sociala din Moldova a Neogen a fost deblocata

Postat la 18 ianuarie 2010 27 afişări

Dupa ce a fost blocata astazi pe motiv ca a gazduit continut neadecvat, reteaua sociala Faces.md din Republica Moldova, detinuta de Neogen, a fost deblocata in aceasta dupa-amiaza.

Calin Fusu, directorul Neogen, scrie insa pe blogul personal ca nu crede ca aceasta ar fi ultima suspendare si reactivare a retelei sociale. Primul incident de acest fel a avut loc la jumatatea anului trecut, fiind insa solutionat la fel de rapid.

In opinia lui Fusu, cea mai mare problema cu care se confrunta reteaua este faptul ca piata de publicitate din Republica Moldova nu este suficient de mare pentru a sustine financiar un proiect de genul Faces.md. "Neogen a trimis in ultimii ani 827.400 de euro in Moldova, bani care nu stiu cand se vor recupera. Ma bate gandul sa tai pierderile si sa ma focalizez pe tarile cu situatie economica mai buna, precum Romania si Bulgaria", scrie Fusu pe blog.

O alta problema a celei mai mari retele sociale din Republica Moldova este si faptul ca autoritatea de gestionare a domeniilor de internet .md functioneaza fara un regulament si proceduri clare, dupa cum sustine seful Neogen. Un email sau un telefon sunt suficiente pentru inchiderea fara preaviz a unui site, chiar daca nu sunt prezentate dovezi care sa justifice plangerile impotriva respectivului site.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
online,
Calin Fusu,
faces.md,
blocare,
socializare
/actualitate/afaceri/update-reteaua-sociala-din-moldova-a-neogen-a-fost-deblocata-5366924
5366924
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.