Un ASTEROID de 45 de metri a trecut foarte aproape de Terra. Le Monde: Evenimentul reprezintă în acelaşi timp un fapt insignificat şi unul excepţional

Postat la 16 februarie 2013 89 afişări

Un asteroid cu diametrul de 45 de metri, monitorizat cu mare atenţie de NASA, a trecut vineri seară la mică distanţă de Terra, însă nu a existat riscul de producere a unei coliziuni. Asteroidul 2012 DA 14 a trecut aproape de Terra, fără să provoace pagube, după ce mai multe fragmente de meteorit au căzut în dimineaţa aceleiaşi zile în Rusia, explodând şi rănind aproximativ o mie de persoane.

Trecerea asteroidului 2012 DA 14 la mică distanţă faţă de Terra reprezintă în acelaşi timp un fapt insignificat cât şi unul excepţional, afirmă jurnaliştii de la Le Monde. Insignifiant pentru că evenimentul nu a schimbat nimic din cursul normal al lucrurilor de pe planeta noastră; excepţional pentru că un corp ceresc cu o astfel de mărime nu a trecut niciodată atât de aproape de Terra cu atât de multe priviri îndreptate asupra lui.

Cu un diametru de circa 50 de metri şi o greutate de 150.000 de tone, asteroidul 2012 DA 14 a trecut vineri, în jurul orei 19.25 GMT, la mai puţin de 28.000 de kilometri de suprafaţa planetei noastre, deasupra zonei de est a Oceanului Indian, de lângă insula indoneziană Sumatra.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asteroid,
Terra,
Le Monde
/actualitate/afaceri/un-asteroid-de-45-de-metri-a-trecut-foarte-aproape-de-terra-le-monde-evenimentul-reprezinta-in-acelasi-timp-un-fapt-insignificat-si-unul-exceptional-10565862
10565862
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.