Ucraina incearca un nou imprumut de la FMI

Postat la 24 mai 2010 15 afişări

Premierul ucrainean Mikola Azarov a declarat ca misiunea FMI va reveni in tara “cat de curand” si ca autoritatile au pregatit elementele unui nou acord, asa incat Fondul sa acorde tarii un nou imprumut de circa 19 miliarde de dolari.

Guvernul trebuie sa convinga FMI sa aprobe bugetul, "cu un nivel minim al deficitului", si o serie de legi noi, pentru ca in iunie sa poata incepe un nou program de creditare si eventual eliberarea unei transe de pana la 4 miliarde de dolari. In noiembrie trecut, FMI a suspendat fosta linie de credit, in valoare de 16,4 miliarde de dolari, din cauza faptului ca fosta conducere a tarii nu si-a respectat promisiunile de austeritate fiscala. Noul presedinte Viktor Ianukovici, ales in ianuarie, a inceput in aprilie discutiile pentru un nou acord de creditare, care ar permite tarii si sa poata iesi anul acesta pe pietele financiare internationale ca sa se imprumute, posibil, cu o emisiune de euroobligatiuni in valoare de 1,3 miliarde de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri in est,
Ucraina,
imprumut,
Mikola Azarov,
FMI
/actualitate/afaceri/ucraina-incearca-un-nou-imprumut-de-la-fmi-6160812
6160812
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.