Trei din patru romani sunt stresati din cauza ratelor la credite

Postat la 24 martie 2011 7 afişări

Anul trecut, 77% dintre romani au fost stresati din cauza datoriilor la banci, in crestere fata de anul precedent. Peste 720.000 de romani aveau restante mai mari de 30 de zile, in decembrie 2010.

Ratele la banci au reprezentat un motiv de stres pentru trei sferturi dintre romanii cu credite. Bancherii mai spun ca in acest context clientii locali s-au reorientat catre economisire. Un studiu prezentat miercuri de BCR Banca pentru Locuinte (BpL) arata ca anul trecut, 77% dintre romani au fost stresati din cauza datoriilor la banci. Numarul persoanelor afectate de starea finantelor personale a crescut astfel fata de 2009 cu 17 procente, de la 60%. Fenomenul poate fi pus pe seama avansului numarului de persoane care platesc cu intarziere ratele la imprumuturi. Daca in decembrie 2009, aproximativ 683.000 de persoane fizice inregistrau restante mai mari de 30 de zile, la sfarsitul anului trecut, peste 720.000 de romani se aflau in aceasta situatie, arata datele Biroului de Credit, centralizate de Banca Nationala a Romaniei.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
credite,
restante,
rate,
banci
/actualitate/afaceri/trei-din-patru-romani-sunt-stresati-din-cauza-ratelor-la-credite-8091520
8091520
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.