Tranzacţiile imobiliare din Europa Centrală au urcat la 6 mld.euro. România reprezintă 5% din piaţă

Postat la 12 ianuarie 2012 10 afişări

Valoarea investiţiilor în proprietăţi imobiliare din Europa Centrală a fost anul trecut de 6,1 miliarde de euro, dublu faţă de nivelul din 2010, România fiind al patrulea receptor din regiune, după Polonia, Cehia şi Ungaria, cu un volum tranzacţionat de 320 milioane euro, potrivit Cushman&Wakefield.

"Activitatea de investiţii în Europa Centrală a crescut substanţial în 2011, ajungând la 6,1 miliarde de euro investiţi realizate în principalele pieţe din regiune, respectiv Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria şi România. Această sumă este dublul celor 2,9 miliarde de euro învestiţi în Europa Centrală în 2010", potrivit unui raport al companiei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield. În România, volumul tranzacţiilor în 2011 a fost de 320 de milioane de euro, reprezentând doar 5% din totalul din regiunea analizată. Faţă de 2010, achiziţiile de active imobiliare de pe piaţa locală au crescut cu 32%, de la 241 milioane de euro. Astfel, România a avut cea mai modestă evoluţie a activităţii sectorului tranzacţiilor imobiliare, având în vedere că celelalte pieţe din regiune au raportat creşteri semnificativ mai mari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
tranzactii,
europa centrala,
piata
/actualitate/afaceri/tranzactiile-imobiliare-din-europa-centrala-au-urcat-la-6-mld-euro-romania-reprezinta-5-din-piata-9143776
9143776
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.