Topul celor mai utilizate browsere din Romania

Postat la 22 martie 2010 175 afişări

In Romania, cel mai utilizat browser este Internet Explorer, urmat de Mozilla Firefox si Opera, potrivit Statcounter.com.

Cota de piata a browserului Opera in Romania, in prezent de 7%, va creste dupa ce Microsoft a fost obligata de Uniunea Europeana sa permita utilizatorilor sa-si aleaga programul de navigare web atunci cand cumpara un PC cu Windows, a declarat pentru BUSINESS Magazin Johan Borg, vicepresedinte pe segmentul consumer din cadrul Opera Software, companie norvegiana care detine unul dintre cele mai utilizate browsere din lume. De asemenea, oficialii Mozilla Firefox au spus ca a inregistrat o crestere mare in ultima perioada, gratie reglementarii Uniunii Europene. " Am vazut o crestere importanta in ce priveste numarul de noi utilizatori ai browser-ului Mozilla", a declarat purtatorul de cuvant din cadrul Mozilla, citat de YahooNews.com. "Ne asteptam ca acest numar sa creasca odata cu extinderea proiectul UE in mai multe tari",a completat acesta.

In urma unui lung conflict cu Uniunea Europeana pe fondul acuzatiilor de nerespectare a competitivitatii, Microsoft permite de la 1 martie utilizatorilor sa aleaga dintr-un numar de 12 browsere atunci cand isi cumpara un computer cu sistemul de operare Windows.

La nivel european, Internet Explorer a pierdut cota de piata in majoritatea tarilor, dupa ce Microsoft a permis utilizatorilor sa-si aleaga browserul in momentul achizitiei unui calculator ce are Windowes instalat, ne mai informeaza YahooNews.com. Potrivit unui raport facut de Statcounter.com, Internet Explorer a pierdut din cota de piata 2,5 procente in Franta, un procent in Marea Britanie si 1,3 procente in Italia.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/topul-celor-mai-utilizate-browsere-din-romania-5767587
5767587
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.