TCE Logistica vrea 15 mil. euro in 2008

Postat la 13 martie 2008 10 afişări

TCE, divizia de logistica a Grupului RTC controlat de omul de afaceri Octavian Radu, tinteste afaceri de 15 de milioane de euro in 2008, cu 35% mai mari decat anul trecut

Compania a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 11 milioane de euro, cu 30% mai mare comparativ cu 2006, si un profit operational (EBITDA) de 750.000 de euro potrivit lui Sorin Sofian, directorului general al firmei. Din rulajul total, segmentul cargo (LTL) reprezintă 60%, restul fiind deţinut de partea de curierat.

Dupa volumele de marfa, TCE Logistica a livrat anul trecut peste 2,2 milioane de colete, plus 220.000 de paleti. In temeni cantitativi (tone), compania a transportat cu 20% mai mult decat in perioada similara a anului precedent, valoarea livrata fiind de 120.000 de tone de marfa.

“Motorul principal este retaua de retail modern - hipermarket-uri, cash&cary etc", explica Sorin Sofian, estimand ca ca piata de LTL (Less-than-Truck-Load) va avea anul acesta o crestere de cu 30-40% fata de 2007.

TCE Logistica este una din companiile incluse de Radu Octavian pe lista companiilor de vanzare. "Compania va fi vanduta sigur in 2009. Pana acum ne-am concentrat pe transformarea TCE intr-o companie la nivelul oricarei alte firme de profil din Europa, care sa fie tentanta pentru oricine vrea s-o cumpere", spune Sofian, care admite ca au existat discutii in acest sens cu fonduri de investitii si companii de curierat europene si chiar locale.

Pentru acest an, firma a bugetat investitii de circa 1,5 milioane de euro in perfectionarea softului, achizitia de autovehicule si stivuitoare si cresterea productivitatii, dupa ce anul trecut au fost cheltuiti aproximativ 700.000 de euro in softuri si terminale mobile.

"Dotarea cu terminale mobile cu scanner si functionarea pe codul de bare era obligatorie pentru ca TCE sa ajunga la nivelul de dotare al companiilor europene", sustine directorul companiei. Furnizorul sistemelor este producatorul NordicID din Finlanda.

Vanzarea TCE ar marca al saselea exit facut de omul de afaceri Octavin Radu, dupa ce anul trecut a renuntat la mai multe afaceri mici: a inchis Depozitul de Vinuri si Depozitul de Legume si Fructe, a vandut Pay Store, Aqua Regis si Adra Retail si a renuntat la cele 40% din actiunile pe care le detinea in firma AAV Group, care a adus in Romania brandurile de imbracaminte Esprit, Springfield si Women’s Secret, in schimbul preluarii integrale a drepturilor de franciza pentru magazinele Debenhams.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/tce-logistica-vrea-15-mil-euro-in-2008-2450797
2450797
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.