Taxa auto pe dos

Postat la 14 ianuarie 2008 1 afişăre

Guvernul a trimis, in fine, Comisiei Europene scrisoarea cu modificarile propuse pentru taxa de prima inmatriculare auto, in speranta ca va lichida astfel conflictul cu Bruxelles-ul care acuza Romania ca taxa este discriminatorie fata de automobilele din import.

Conform noii variante avansate de Executiv, valoarea taxei va ramane legata de capacitatea cilindrica si de incadrarea in normele de poluare Euro, dar va creste substantial in cazul masinilor noi, mergand pana la triplare fata de modul cum era calculata pana acum. In schimb, la masinile vechi taxa scade proportional cu vechimea masinii, ajungandu-se pana la o scadere de 90% pentru o masina veche de 20 de ani.

Guvernul a precizat ca forma finala si grilele de calcul vor fi definitivate la sfarsitul acestei luni. Dorinta de conciliere cu Comisia Europeana i-a adus pe guvernanti in situatia de a-si intoarce pe dos propria logica: daca taxarea semnificativa a masinilor de import era menita initial sa evite intrarea in tara a unor masini vechi si poluante, acum motivatia Executivului este ca, din moment ce o masina veche oricum are o durata de viata mai mica, atunci nu are sens sa i se ceara proprietarului sa plateasca pentru ea excesiv.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/taxa-auto-pe-dos-2333998
2333998
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.