Tampiza, Lukoil: Romania a "produs" cheltuieli ridicate. Politicienii abordeaza criza in mod populist

Postat la 24 iunie 2010 16 afişări

Romania a "produs" in ultimii ani cheltuieli ridicate, fara legatura cu productivitatea muncii, iar partidele politice abordeaza criza economica in mod populist si nu se gandesc la consecinte, apreciaza Constantin Tampiza, coordonatorul strategiei de dezvoltare a grupului rus Lukoil in Romania.

"Noi, societatea, am creat aceasta criza si am ajuns intr-o situatie de incapacitate de plata din sursele proprii. Banii obtinuti din privatizarea Petrom si BCR au fost folositi in scopuri politice, campanii electorale, cresteri de salarii si pensii. In realitate, trebuie sa existe o proportie intre productivitatea muncii si cheltuieli. Am ignorat aceasta lege fundamentala a dezvoltarii economice. Noi folosim sursele financiare pentru cheltuieli. Anii acestia din urma au produs cheltuieli", a declarat Tampiza pentru MEDIAFAX.

El a adaugat ca nicio economie nu poate sustine o crestere masiva a cheltuielilor bugetare, iar acum societatea romaneasca plateste greselile din anii trecuti.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/tampiza-lukoil-romania-a-produs-cheltuieli-ridicate-politicienii-abordeaza-criza-in-mod-populist-6443756
6443756
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.