Surpriză: ING Bank iese pe piaţă cu o ofertă de creditare cu dobândă fixă în primii şapte ani

Autor: Roxana Rosu Postat la 12 decembrie 2019 534 afişări

ING Bank lansează în decembrie un credit ipotecar cu dobândă fixă în primii şapte ani, cuprinsă între 5,49% şi 6,09%, în funcţie de suma finanţată şi de achiziţionarea asigurării de viaţă.

Surpriză: ING Bank iese pe piaţă cu o ofertă de creditare cu dobândă fixă în primii şapte ani

ING Bank lansează în decembrie un credit ipotecar cu dobândă fixă în primii şapte ani, cuprinsă între 5,49% şi 6,09%, în funcţie de suma finanţată şi de achiziţionarea asigurării de viaţă.

Ulterior acestei perioade, dobânda este variabilă, formată din indicele de referinţă IRCC şi o marjă fixă. 

Aprobarea financiară pentru ING 7Fix se obţine pe loc, cursul de schimb valutar este preferenţial, iar dobânda este redusă în cazul în care clientul optează şi pentru asigurare de viaţă.

 „Prin creditul ipotecar ING 7Fix oferim clienţilor timp de şapte ani predictibilitatea sumelor lunare de plătit, rata fiind fixă. Dobânda anuală în primii şapte ani este cuprinsă între 5,49% şi 6,09%, în funcţie de suma finanţată şi de achiziţionarea asigurării de viaţă. Deja unul din patru clienţi din România aleg să se protejeze de fluctuaţiile dobânzilor, optând pentru produse de creditare cu rată fixă pe o perioada cât mai lungă de timp. Dobânda noului credit ipotecar în primii şapte ani este apropiată de cea a produselor similare din piaţă cu rată fixă pe cinci ani, oferind doi ani în plus de protecţie împotriva neprevăzutului”, a declarat Roxana Cristea, Head of Lending, ING Bank. 

În ceea ce priveşte profilul clientului ING care are un credit ipotecar, 30% au vârsta sub 31 de ani, doi din cinci câştigă peste 3.500 de lei pe lună, iar 71% dintre clienţi sunt absolvenţi de facultate. O treime din ei locuiesc cu părinţii şi 17% plătesc chirie. 82% din creditele ipotecare acordate de bancă sunt utilizate pentru achiziţia unui apartament. 

Volumul creditelor oferite de iNG a crescut până la finele lunii septembrie cu 9% faţă de aceeasi perioadă a anului trecut, la 26,9 miliarde lei, în timp ce cota de piaţă a băncii a ajuns la 10%. Portofoliul este preponderent generat de segmentul Retail, cu 61% dintre credite oferite clienţilor persoane fizice.  Rata creditelor neperformante a coborât la 3,4% din totalul volumelor de credite acordate.

Calcul DAE ING Ipotecare 7Fix  pentru achiziţia unui apartament în valoare de 200.000 lei, credit pe 30 de ani, cu asigurare de viaţă ataşată,:

  • Rata dobânzii fixă în primii 7 ani (5,79% pe an), apoi variabilă (3,13% + IRCC) - DAE 6,93%.
  • Rata lunară : 1.172,23 lei (360 rate).
  • Valoarea totală plătibilă : 447.324,14 lei  include: comision analiză dosar (900 lei), primele pentru asigurarea de viaţă (13.554,12 lei) şi de imobil PAD şi facultativă (9.938,82 lei) şi taxa evaluare imobil (400 lei), comision transfer fonduri (21 lei), taxe percepute de RNPM (131,4 lei) şi Cartea Funciară (375 lei).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dobanda,
ing,
asigurare,
achizitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.