Excludere din USR Ilfov, după o postare care îl acuză pe Dan Barna de semnături false la iniţiativa „Fără Penali”

Autor: Ana Petrescu Postat la 12 decembrie 2019 108 afişări

Oli Ardelean, de la USR Ilfov, a acuzat că a fost exclusă din organizaţie pentru o postare făcută la începutul lunii noiembrie în care amintea că Dan Barna că a ştiut de semnături false la iniţiativa „Fără Penali”. Ea reclamă o „execuţie” miercuri seara a Biroului Naţional al partidului.

„ Ieri (miercuri - n.r.) seară, într-o adevărată execuţie, o majoritate din Biroul Naţional USR, toţi din echipa Barna, m-a exclus din USR pentru postarea asta. Deşi am spus adevărul. Deşi am încercat mult timp să rezolv intern. Le-am cerut să amâne până se judecă sesizarea făcută de mine din august 2018 împotrivă angajatului lui Barna la Secretariatul General, Ciprian Necula. Cel responsabil de campania fără penali şi care atunci, la sediul USR, după ce am găsit falsurile şi le scoteam din dosare, a ţipat la mine să ies de acolo, să las falsurile să le trimitem la primarii că poate le acceptă. Am ţipat şi eu la el: da, posibil să le accepte, pentru că trăim într-o ţară coruptă cu incompetenţi în administraţie. Poate nu se prind. Dar asta nu e motiv să trimită falsuri la primarii”, a scris Oli Ardelean, joi, pe Facebook.

Oni Ardelean îi mai reproşează lui Dan Barna că nu a analizat vina în acest caz a unui alt membru al USR Ciprian Necula şi a acuzat-o că a prejudiciat imaginea partidului.

„Barna a refuzat atunci să analizeze vina lui Necula. A tot refuzat de atunci. Le-am cerut să îmi spună dacă au mai contractat firma de promoteri care le-au adus falsurile. Nu mi-au răspuns. Am cerut acum să judece acea speţă împreună cu una nouă de acum în care am fost acuzată EU că am prejudiciat imaginea partidului scriind că Barna a minimizat problemă semnăturilor false de la fără penali. Scriind practic un fapt real rău făcut de USR + Barna. Au ignorat cererea mea de amânare până poate fi judecată şi speţa cu privire la Necula. M-au exclus pe mine în timp ce acel individ este încă angajatul lor. În fine. O mizerie. Povestesc mai multe când am timp”, a conchis Ardelean.

Pe 8 noiembrie Oni Ardelean a scris pe Facebook despre preşedintele filialei locale USR Ilfov a amplasat la Buftea nişte banere, în precampanie, fără să aibă autorizaţie, iar jumătate din Biroul Judeţean al organizaţiei a considerat că este în regulă o astfel de acţiune.

„Jumătate din Biroul Judeţean USR Ilfov a spus că e OK dacă un membru preşedinte de filială locală (Buftea, Adrian Ciobanu îl cheamă, voia să fie şi primar) a montat banere fără autorizaţie în precampanie. Că nu e ceva ilegal, că a fost o «greşeală» făcută cu «bune intenţii». Deşi i s-a spus de coordonatorul de campanie judeţean să nu facă asta, li s-a spus tuturor în toate filialele locale să nu monteze banere fără autorizaţie. El a ignorat, a montat şi apoi s-a mai şi victimizat pe Facebook pe pagina oficială a filialei USR Buftea că oamenii răi i-au dat jos banerele. Montate ilegal.

Postare în care a băgat şi câteva minciuni. Apoi, întrebat de preşedintele filialei dacă a avut autorizaţie spune că da, o trimite când ajunge la calculator. Nu avea. Dar e ok pentru unii să păstrăm că membru un astfel de individ.

Şi eu duminică ar trebui să votez USR? Când ştiu că Barna a făcut la fel cu semnăturile false de la fără penali cumpărate printr-o firma de promoteri de USR (vreo 20k la număr din alea 1 milion) pe care angajatul lui din secretariatul general, Ciprian Necula, voia să le trimită la primarii? De a trebuit să fac super scandal la sediul USR? Şi Barna a minimizat totul încercând să dea vina pe mine, că am o vendetă personală. Ce zici Cornel Zainea? E ok?”, a povestit pe Facebook, la începutul lunii noiembrie, Oli Ardelean.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
usr,
ilfov,
excludere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.