Supermarketurile pierd teren in fata discounterilor

Postat la 21 septembrie 2009 14 afişări

Retailul modern din Romania detine 43% din comertul cu produse de larga folosinta in primul semestru, cu 3% mai mult decat perioada similara a anului trecut, potrivit unui studiu GfK.

Retailul modern este reprezentat de hipermarketuri, magazine de tip discount, cash&carry si supermarketuri.

Cea mai mare dinamica au inregistrat-o hipermarketurile, care au atras cu 9% mai multi consumatori decat in prima jumatate a anului trecut si discounterii, care si-au marit numarul de clienti cu 6%.

"Principala lor sursa de crestere a fost o frecventa de cumparare mai mare, cu 30% mai mare pentru discounteri si cu 10% pentru hipermarketuri, pe fondul expansiunii agresive", se arata in comunicat.

Discounterii au o cota de piata de 8%, in timp ce hipermarketurile detin 20% din comert.

In Bucuresti, comertul modern are o pondere de 73%, hipermarketurile fiind canalul preferat pentru cumparaturi, cu o cota de piata de 45% din comert.

"Chiar daca nu asistam la scaderi spectaculoase, supermarketurile isi continua trendul descendent, orientarea consumatorilor catre promotii si preturi avantajoase castigand in acest an teren in dauna proximitatii", a declarat Andi Dumitrescu, directorul general GfK Romania.

Chiar daca supermarketurile au pierdut din cota de piata in favoarea hipermarketurilor si discounterilor, consumatorii au mers la fel de des in supermarketuri in prima jumatate a anului, fata de perioada similara a anului trecut.

Studiul are la baza un esantion reprezentativ national de 2.200 gospodarii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
retail,
Gfk,
studiu,
hipermarket,
discounter
/actualitate/afaceri/supermarketurile-pierd-teren-in-fata-discounterilor-4917372
4917372
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.