Studiu: Jumatate din locuintele noi finalizate in Bucuresti sunt nevandute

Postat la 26 octombrie 2009 8 afişări

Aproximativ jumatate din locuintele finalizate in Bucuresti in ultimii patru ani sunt in continuare nevandute, potrivit unui studiu al companiei imobiliare Regatta.

Potrivit companiei, in perioada 2006 - 2009 au fost anuntate 202 proiecte rezidentiale in Capitala, cu un potential de aproape 122.000 de unitati locative. Dintre acestea, 10.633 de locuinte au fost livrate pana in prezent, reprezentantii Regatta estimand ca 4.500 - 5.000 sunt la vanzare.

"Diferenta mare intre preturile asteptate de catre cumparatori si pretul la care se poate vinde un imobil construit in perioada 2007-2008, face insa ca cererea sa ramana total nesatisfacuta pana la momentul la care finantarea va fi reluata de banci in conditii mai bune. Astfel se poate considera ca semestrul 1 (din 2009 - n.red.) a fost caracterizat de un blocaj al segmentului rezidential", a declarat Robert Teodorescu, manager departament rezidential Regatta.

Reprezentantii companiei afirma ca scaderea preturilor s-a produs in special la apartamentele situate in imobilele vechi, unde proprietarii au scazut preturile cu pana la 40-45% fata de aceeasi perioada a anului 2008. In perioada septembrie-octombrie a acestui an, in urma demararii programului Prima Casa, pretul apartamentelor vechi a inregistrat o crestere de 20-30% a preturilor, potrivit Regatta.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/studiu-jumatate-din-locuintele-noi-finalizate-in-bucuresti-sunt-nevandute-5047234
5047234
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.