Statul contra Petrom

Postat la 29 noiembrie 2007 1 afişăre

Pentru prima data, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAS) a respins o decizie propusa de managementul Petrom - cea referitoare la planul de investitii rectificat pentru 2007, pe motiv ca nu a avut acces in timp util la documentatie.

Petrom va suplimenta bugetul cu peste 31 de milioane de euro si va redistribui o parte din fonduri catre sectorul de explorare si productie, in defavoarea rafinarii, a marketingului si a sectorului de gaze. AVAS, care detine peste 20% din actiunile Petrom, a recunoscut ca votul impotriva (care nu a blocat insa adoptarea planului in AGA) a luat in calcul si achizitia Petromservice, in valoare de 329 milioane de euro, pentru care Consiliul Concurentei inca nu si-a dat avizul.

Nu e primul caz insa de dezacord intre autoritati si Petrom-OMV; Comisia economica a Senatului a cerut recent majorarea redeventelor platite de companie catre stat impotriva prevederilor din contractul de privatizare, iar Comisia speciala din Senat care ancheteaza privatizarea (si al carei raport recomanda renegocierea contractului) a anuntat acum cateva zile ca va continua audierile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AVAS,
Petrom
/actualitate/afaceri/statul-contra-petrom-1067858
1067858
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.