Starbucks la Timisoara

Postat la 01 iulie 2009 128 afişări

Prima cafenea Starbucks din afara capitalei s-a deschis astazi la Timisoara, in cadrul Iulius Mall.

Noua cafenea este deschisa de astazi pe o suprafaţă de 175 metri pătraţi la parterul Iulius Mall, în aripa nouă a centrului comercial din Timisoara. Marinopoulos Group, compania care a adus Starbucks in Romania, a tinut sa deschida cafenelele in mall-uri, dar a ales doar spatii legate de o terasa pentru clientii fumatori, astfel ca si cafeneaua din Timsoara dispune de o terasă de 50 metri pătraţi. Investitia medie in amenajarea unei cafenele Starbucks este de 200.000 de euro.

Starbucks a intrat pe piaţa din România din aprilie 2007, prin inaugurarea primei cafenele din Europa Centrală şi de Est la Bucureşti, ca rezultat al unui joint venture dintre Starbucks Coffee Company (NASDAQ:SBUX) şi partenerul său european Marinopoulos Group. În prezent, compania operează şapte cafenele pe piaţa din România, dintre care cinci în Bucureşti (Plaza Romania, Bucureşti Mall, Baneasa Shopping City, Liberty Center, America House Center), o cafenea în Cluj-Napoca (Iulius Mall) şi o cafenea în Timişoara (Iulius Mall).

Starbucks Coffee Company a fost infiintata in 1971 si este cel mai mare lant global de cafenele. Marinopoulos Group este un grup comercial, industrial şi de retail din Grecia, reprezentând Carrefour Marinopoulos S.A. (o companie cu capital mixt înfiinţată împreună cu Carrefour), Sephora Marinopoulos S.A. (o companie cu capital mixt înfiinţată împreună cu LVMH), precum şi GAP, Grand Optical, Marks & Spencer, DIA şi FNAC.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/starbucks-la-timisoara-4609188
4609188
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.