Spania asteapta ca exuberanta fanilor sa se simta si in economie

Postat la 13 iulie 2010 9 afişări

Desi are un somaj de 20%, o economie care scartaie si un deficit record, Spania este noua campioana mondiala, pentru ca nicio problema economica nu a putut afecta parcursul "furiei rosii" la turneul din Africa de Sud.

"Viva Espana!" Acesta era mesajul pe care il scandau pe strazile din Madrid si Barcelona zecile de mii de spaniolii care iesisera sa sarbatoreasca victoria echipei nationale de fotbal, care a invins in finala Olanda cu scorul de 1 - 0.

Spania, a doua cea mai buna echipa de fotbal din lume, dupa Brazilia, potrivit FIFA, a castigat pentru prima data Cupa Mondiala la Fotbal, dupa ce debutase cu stangul, primul meci impotriva Elvetiei soldandu-se cu o infrangere.

Entuziasmul adus de succesul din teren a pus in umbra situatia economica dificila, in conditiile in care guvernul incearca sa ajute economia, afectata de o criza ce dureaza de aproape doi ani.

Victoria la fotbal s-ar putea repercuta insa in mod pozitiv asupra situatiei economice. Hein Schotsman, economist al ABN Amro Bank din Amsterdam, afirma saptamana trecuta ca triumful la Cupa Mondiala de la Johannesburg ar putea contribui cu 0,25% la cresterea economica anuala a tarii echipei castigatoare, crestere ce ar fi alimentata de consum.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cupa mondiala,
Spania,
economie,
crestere,
trofeu
/actualitate/afaceri/spania-asteapta-ca-exuberanta-fanilor-sa-se-simta-si-in-economie-6549881
6549881
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.