Soferii ar putea plati cu 50% mai mult pentru RCA. Cat e asigurarea auto in Ungaria si Bulgaria

Postat la 17 noiembrie 2010 38 afişări

Soferii romani ar putea plati in curand mai mult pentru RCA, nivelul cresterii urmand sa fie stabilit de fiecare companie in parte.

Surse din piata asigurarilor sustin ca majorarea care ar putea fi aplicata pentru segmentul asigurarilor auto obligatorii ar putea varia intre 15 si 50%, insa este posibil ca unele societati de asigurari sa nu umble la tarife, pentru a nu pierde din clienti. Reprezentantii celor mai importante companii de asigurari considera ca actualele tarife la RCA sunt "insuficiente", mai ales pentru ca tot mai multe victime ale accidentelor solicita si obtin in instante despagubiri din ce in ce mai mari.

"In prima parte a acestui an, pretul mediu la RCA s-a situat in jurul valorii de 110 de euro, pentru autoturismele cu capacitate cilindrica cuprinsa intre 1.201 si 1.400 cmc, valoare insuficienta in conditiile unei frecvente a daunei atat de ridicata si a aparitiei unor cereri de despagubiri de dimensiuni din ce in ce mai mari, mai ales pentru daune nonpatrimoniale (cele pentru vatamari corporale)", a declarat Florentina Almajanu, directorul general al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR), asociatie care are 23 de membri si genereaza peste 95% din volumul afacerilor de pe piata asigurarilor.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/soferii-ar-putea-plati-cu-50-mai-mult-pentru-rca-cat-e-asigurarea-auto-in-ungaria-si-bulgaria-7722986
7722986
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.