Sistemul bancar romanesc, indiferent la „corigenta“ grecilor de la ATE Bank

Postat la 26 iulie 2010 39 afişări

ATE Bank este singura institutie de credit de pe piata romaneasca ce nu a trecut testul de stres impus la nivel european. BNR si analistii economici spun insa ca decizia nu afecteaza sistemul bancar romanesc.

Sapte banci europene dintre cele 91 supuse testelor de stres nu au trecut aceasta evaluare, a anuntat la finele saptamanii trecute Comitetul European al Controlorilor Bancari (CEBS). Dintre cei "picati", doar banca elena ATE Bank activeaza pe piata romaneasca, insa nu este unul dintre "greii" sistemului financiar din Romania, avand active de numai 340 milioane de euro. Spre comparatie, liderul sistemului bancar romanesc, BCR, are active de 17,2 miliarde de euro.

Oficialii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si analistii financiari sustin la unison ca decizia nu va afecta sistemul bancar romanesc si ca, in plus, filiala locala a ATE Bank este foarte solida, chiar daca nu a trecut testul la nivel european.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/sistemul-bancar-romanesc-indiferent-la-corigenta-grecilor-de-la-ate-bank-6716156
6716156
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.