Sistec vrea 10 mil. euro in 2008

Postat la 03 iulie 2008 7 afişări

Integratorul de solutii informatice Sistec, divizie a grupului RTC controlat de omul de afaceri Octavian Radu, tinteste afaceri de 10 milioane de euro in 2008, cu 40% mai mari decat anul trecut, si un profitul operational (EBITDA) de 1,6 milioane euro. Compania va prelua in cateva saptamani si o firma mica din Republica Moldova, cu 20 de angajati.

"Estimarile sunt facute pe baza contractelor pe care le-am semnat deja, plus cele care sunt in curs de finalizare. Anul acesta vrem sa ne crestem vizibilitatea produselor pe piata, sa ne extindem in Republica Moldova si urmarim noi parteneriate strategice", precizeaza Marius Capraru, numit director general al companiei in martie anul acesta.

Conducerea Sistec nu exclude din planul de afaceri pe 2008 nici eventuale achizitii, fuziuni sau parteneriate. "In Republica Moldova avem un partenerial cu firma Endava, iar in cateva saptamani vom prelua o firma locala cu 20 de angajati", anunta directorul Sistec, estimand valoarea tranzactiei intre 200-300.000 de euro.

Sistec a incheiat anul 2007 cu un rulaj de 7 milioane de euro, printre parteneriatele companiei numarandu-se SAP, HP, Microsoft, IBM. Conducerea companiei estimeaza ca pana la finalul anului echipa va ajunge la 350 de angajati, de la 300 in prezent.

Sistec, care a trecut printr-un proces de restructurare a activitatii, are in prezent sase departamente separate. Reteaua de service are ca obiectiv autorizarea ca partener HP, departamentul Suport IT isi imbunatateste serviciile prin retehnologizarea centrelor de date existente si implementarea unei solutii de recuperare de date in valoare de un milion de euro, iar echipa SAP spera la afaceri de un milion de euro anul acesta.

In doi ani, Sistec vrea sa devina principalul partener SAP din Romania pe verticala de retail si distributie. Compania a semnat, luna trecuta, un contract de licentiere, implementare si mentenanta a solutiei SAP cu producatorul de baterii auto Rombat. Valoarea contractului este de 205.000 euro.

Pentru Cogito, al patrulea departament al companiei, se urmareste cresterea vanzarilor prin dezvoltarea unei retele de distributie a solutiei proprii Cogito ERP. Strategia se concentreaza pe zonele Banat si Ardeal, urmand ca in 2009 sa se extinda in Muntenia si Moldova. In plus, compania adauga la portofoliul Cogito doua noi modele ale aplicatie. Departamentul Networking si-a stabilit ca obiectiv principal extinderea in Republica Moldova.

In ceea ce priveste activitatea departamentului abas ERP, Marius Capraru spune ca aceasta ar putea fi vandut anul acesta catre compania producatoare a aplicatiei, ABAS, care intentioneaza sa-si deschida o filiala proprie in Romania.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
IT,
Sistec,
RTC
/actualitate/afaceri/sistec-vrea-10-mil-euro-in-2008-2755771
2755771
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.