Simona Lişcă: În căutarea oamenilor alături de care poţti muta munţii

Postat la 27 octombrie 2022 99 afişări

Simona Lişcă: În căutarea oamenilor alături de care poţti muta munţii

Vârstă: 39 de ani

Funcţie: manager, Laborator Central

Companie: Synevo (parte din Medicover AB, unul dintre cei mai importanţi furnizori internaţionali de servicii medicale şi diagnostic, cu sediul central în Suedia, listată şi cotată la Bursa NASDAQ Stockholm)

Număr de oameni aflaţi în subordine: peste 130

Experienţă: A absolvit Universitatea Politehnica Bucureşti, Facultatea de Chimie Industrială şi este licenţiată ca inginer chimist diplomat. S-a alăturat echipei Synevo în 2007. În cei peste 15 ani în companie, a activat în funcţia de chimist în departamentul de imunologie al Laboratorului Central Synevo România, iar începând cu 2011 a preluat coordonarea laboratorului.


Ambiţia sau talentul – ce contează cel mai mult pentru a avea succes?

Aş spune că „ambiţia de a deveni la fel de bun ca oamenii talentaţi” şi „talentul de a avea ambiţie”. Nu cred că talentul garantează succesul. Mai ales în această eră competitivă nu este suficient să fii inteligent sau talentat. Cred că este extrem de important să existe şi acel foc interior şi dorinţa de a realiza lucruri.

Ce ţi-ar plăcea să ai şi nu deţii în prezent?

Nu cred că este nimic să-mi doresc să deţin, pe care nu l-aş putea obţine. În general, am mereu o listă mare cu lucruri în plan, fiind într-o continuă organizare, atât în zona personală şi cât şi cea profesională, organizarea oferindu-mi energia necesară pentru obţinerea acestora. Învăţ încontinuu de la oamenii din jurul meu şi consider că atunci când eşti înconjurat de persoane care te inspiră, fiecare zi este un câştig.

În ce loc te simţi cea mai fericită?

Locul în care mă simt cea mai fericită este cel în care se află familia mea. Aş putea menţiona aici grădina noastră, un loc în care reuşesc să găsesc liniştea şi atmosfera necesară pentru a mă încărca cu energie pozitivă.

Cine este mentorul tău?

Mentorul meu este o colegă, o persoană care m-a susţinut şi mi-a fost alături în perioada cea mai delicată de început şi continuă mereu să fie acolo când am nevoie. Ea este cea care mă sfătuieşte, inspiră şi ajută în momentele dificile, pentru a-mi găsi răbdarea şi răspunsurile potrivite şi pentru a realiza, în cele din urmă, ceea ce îmi doresc.

Ea este colega şi prietena mea, omul care mereu mă ajută să găsesc singură, în interiorul meu, cele mai bune soluţii în momentele delicate.

♦ Care crezi că este cea mai mare provocare a vremurilor noastre?

Simt că cea mai mare provocare a vremurilor noastre este sa găseşti acei oameni alături de care să simţi că poţi muta  munţii, să creezi relaţia aceea sănătoasă, bazată pe încredere şi respect. Dacă eşti norocos şi ai deja alături astfel de oameni, atunci provocarea este să îi păstrezi alături. Chiar dacă poate sună a clişeu, cred cu tărie că oamenii fac diferenţa şi că indiferent de cât de puternică este furtuna, dacă în barcă ai alături oameni potriviţi, cu siguranţă ajungi să treci peste apele tulburi şi vei reuşi, prin depăşirea limitelor personale sau colective, să atingi destinaţia propusă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Servicii Financiare,
Simona Lişcă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.