Sfat pentru proprietari: Nu vindeti tot, luati un partener

Postat la 16 iunie 2010 50 afişări

Ioana Filipescu, managing director al Raiffeisen Investment Romania, banca de investitii specializata pe consultanta in fuziuni si achiziţii (M&A), care a fost implicata in ultimii ani in tranzactii de sute de milioane de euro, sfatuieste antreprenorii care vor sa vanda in această perioadă să nu iasă de tot, ci să păstreze un procent din companie.

"Cea mai buna oferta in M&A nu mai este sa vinzi si sa iesi pentru ca esti penalizat. Insa genul de cerere prin care iti cauti un partener ca sa dezvolţi poate genera rezultate foarte bune", a spus Ioana Filipescu intr-un interviu acordat ZF.

Printre antreprenorii care recent au facut un exit partial din companie se numara cei trei actionari ai grupului Noriel care au vandut 40% din business catre fondul de investitii Axxes Capital, reprezentat de Horia Manda, dar si Eric Kish, unul dintre primii angajati ai lui Dinu Patriciu in grupul Rompetrol, care a vandut 56% din compania de outsourcing a serviciilor de resurse umane SmarTree.

Mai multe amanunte pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii,
fuziuni,
achizitii,
Ioana Filipescu
/actualitate/afaceri/sfat-pentru-proprietari-nu-vindeti-tot-luati-un-partener-6424139
6424139
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.