Selgros Drumul Taberei, cel mai scump magazin al grupului

Postat la 31 august 2009 115 afişări

Selgros a deschis al patrulea magazin de tip cash&carry din Bucuresti in Drumul Taberei si al 18-lea din Romania in urma unei investitii de 38 milioane euro.

Investitia cuprinde achizitia terenului si constructia magazinului. Costurile medii cu deschiderea unui magazin Selgros sunt in jurul a 15-18 milioane euro. Unitatea din Drumul Taberei este cel mai scump magazin al retailerului. Magazinul are o suparafata de 8.000 mp.

Acesta este primul magazin deschis de retailerul german Selgros in colaborare cu un partener, respectiv Dedeman, retea care comercializeaza materiale de constructii. Costul cu achizitia terenului s-a ridicat la 40 milioane euro.

Reprezentantii Selgros au precizat ca isi vor mentine planul de extindere a retelei la 21 de magazine, dar ritmul deschiderilor va depinde de pretul terenurilor.

"Ne continuam planurile de extindere si pe viitor, in cazul in care preturile terenurilor pentru respectivele locatii sunt acceptabile pentru piata", a declarat Edith Lenga-Balk, country manager al Selgros Romania.

Pentru anul in curs reprezentantii companiei au precizat ca nu va mai fi nici o deschidere, dar pentru anul viitor expansiunea va continua cu cel putin un magazin.

Selgros cash&carry este detinut de grupul german Rewe si este al doilea marea jucator din comertul local. Suma investita de Selgros in cei 8 ani de cand este prezent in Romania se ridica la peste 300 milioane euro. Anul trecut retailerul a inregistrat o cifra de afaceri de 858 milioane euro si un profit net de 39 milioane euro.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
retail,
selgros,
magazin,
grup,
cash,
investitii
/actualitate/afaceri/selgros-drumul-taberei-cel-mai-scump-magazin-al-grupului-4828184
4828184
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.