Selena ia in calcul Romania pentru o fabrica de adezivi

Postat la 14 mai 2008 57 afişări

Producatorul mondial de spume poliuretanice, etansanti si adezivi Selena ia in calcul Romania pentru o fabrica de adezivi, tara noastra fiind pe lista de optiuni alaturi de Rusia

"Presedintele Grupului ne-a confirmat ca a luat in calcul Romania pentru achizitia, pentru un joint-venture sau pentru construirea unei fabrici de adezivi (n.red. adezivi sub forma de pasta). Nu va pot spune cand va fi luata decizia finala", a declarat administratorul Selena Romania, Dorin Spataru.

Filiala locala a grupului polonez si-a propus obtinerea unei cifre de afaceri de 25 de milioane de euro in acest an, in crestere de la 19,5 milioane de euro in 2007, spumele poliuretanice avand o pondere de 65% in veniturile companiei pe plan local.

Selena s-a listat in urma cu cateva saptamani la Bursa din Varsovia, Dorin Spataru precizand ca fondurile financiare obtinute in urma listarii la bursa poloneza vor fi folosite pebtru investitii in cresterea capacitatilor de productie si dezvoltarea retelei de distributie.

"Planurile noastre presupun investitii de 80 de milioane de euro, dorim sa fim numarul unu pe plan mondial la productia de spune poliuretanice. Primul pas l-am facut deja prin achizitionarea producatorului turc Polyfoam", a mai spus Spataru.

Polyfoam este unuil din cei mai mari producatori de spune poliuretanice din lume, avand o capacitate de productie anuala de 10 milioane de tuburi. Potrivit datelor prezentate de catre companie, 300 de milioane de tuburi de spuma poliuretanica sunt comercializate anual pe Glob, in Romania fiind folosite anual circa cinci milioane de tuburi.

O noua clasa de spume poliuretanice

Grupul Selena a decis sa inlocuiasca toate spumele sale poliuretanice cu un nou tip de produs, Romania fiind prima tara unde se va face aceasta inlocuire. "Renuntarea la tehnologia care permite emisii de MDI este un punct de cotitura pentru intreaga industrie europeana si locala. Este un avantaj care nu credem ca va fi atins de niciun producator european in urmatorii doi ani", a mai spus administratorul companiei Selena Romania.

Noile produse vor face parte din gama Tytan O2, oficialii companiei precizand ca vechile produse vor fi inlocuite treptat, prin epuizarea stocului, in perioada iunie-august 2008. "Din cifra de afaceri tintita in acest an, aproximativ sase milioane de lei vor reprezenta vanzarile de Tytan O2", a declarat Spataru.

MDI (diizocianat de difenilmetan) este o substanta continuta si emisa in utilizare de toate spumele poliuretanice in tuburi cu aerosoli existente la nivel mondial, Tytan O2 fiind primul produs cu 0% emisii de MDI. Potrivit reprezentantilor companiei Selena Romania, emisiile de MDI pot cauza astm bronsic si pot avea un efect cangerigen, din iunie 2009 urmand sa intre in vigoare restrictii privind emisiile MDI – potrivit normelor din legislatia europeana.

Grupul Selena este al patrulea producator mondial de spume poliuretanice, avand zece fabrici in Polonia, Brazilia, Koreea, China, Italia sau SUA. Potrivit raportarilor preliminare, grupul a inregistrat vanzari consolidate de 140 de milioane de euro si un profit net de 9,5 mil. euro. Pentru 2008, compania estimeaza o cifra de afaceri consolidata de 168,5 mil. euro si un profit net de 12 mil. euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/selena-ia-in-calcul-romania-pentru-o-fabrica-de-adezivi-2633977
2633977
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.