Seitan: Nu-mi dau demisia

Postat la 25 februarie 2010 14 afişări

Mihai Seitan, ministrul Muncii, a spus ca nu intentioneaza sa-si dea demisia dupa ce in ultimele zile s-a vehiculat ideea ca aceasta ar urma sa fie remaniat si inlocuit cu fostul ministru al Muncii, Marian Sarbu.

"Nu stiu exact ce se va intampla, dar pot sa va spun ca nu imi voi da demisia", a spus {eitan, de numele caruia au fost legate o serie de masuri nepopulare, precum eliminarea pensiilor speciale sau a alocatiilor pentru copii care provin din familii instarite.

n ceea ce priveste evolutia ratei somajului, ministrul a spus ca estimeaza ca anul 2010 se va termina cu un numar mai mic de someri decat 2009, nu neaparat datorita revenirii economiei, cat unor masuri pe care ministerul le-a propus pentru a incuraja reluarea angajarii.

Este vorba despre doua ordonante de urgenta. Prima vizeaza posibilitatea intreprinderilor mici de a trimite oameni in somaj tehnic, pentru a evita somajul definitiv, iar a doua se refera la stimulentele fiscale pe care cle pot obtine companiile care sunt dispuse sa angajeze.

Astfel, angajatorii care sunt dispusi sa angajeze pentru cel putin un an oameni care se afla in somaj de cel putin trei luni si care nu au mai lucrat in cadrul firmei respective vor fi scutite de la plata contributiilor socile timp de sase luni. "Credem ca aceasta masura va duce la crearea a cel putin 40.000 - 50.000 de noi locuri de munca anul acesta", a preciza Seitan, care a tinut, de asemenea, sa mentioneze ca nici anul acesta nu va fi atins pragul oficial de un milion de someri inregistrati.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mihai Seitan,
ministrul Muncii,
demisie
/actualitate/afaceri/seitan-nu-mi-dau-demisia-5623906
5623906
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.