Se fac angajari

Postat la 10 iunie 2008 9 afişări

37% dintre angajatorii din Romania se asteapta sa creasca numarul de angajati pe parcursul trimestrului trei din 2008, in timp ce 11% estimeaza o scadere a activitatii de angajare

Potrivit celui mai recent studiu Manpower privind perspectivele angajarii de forta de munca, previziunea neta de angajare din Romania atinge un nivel optimist de 26%, unde 37% dintre angajatori intentioneaza sa creasca numarul de angajati si numai 11% se asteapta la o scadere a activitatii de angajare. Cu toate acestea, se inregistreaza un declin considerabil, previziunea fiind acum cu 10 puncte procentuale mai mica fata de al doilea trimestru din 2008, estimarea fiind totusi printre cele mai optimiste comparativ cu restul tarilor participante la acest studiu.

Cei mai activi angajatori raman in continuare cei din sectorul constructiilor, cu o scadere de patru puncte procentuale fata de anul trecut, urmati de cei din sectorul industriei prelucratoare, finante, asigurari, servicii imobiliare si servicii de afaceri. De asemenea, angajatorii din sectorul agricultura, vanatoare, silvicultura si pescuit inregistreaza o crestere puternica, avand o previziune de 47%.

Previziunea neta de angajare raportata de angajatorii din sectorul administratie publica si servicii sociale ramane constanta fata de trimestrul anterior, la un nivel de 21%. In sectorul transporturi, depozitare si comunicatii, angajatorii raporteaza o previziune neta de angajare de 10%, in scadere cu 24 de puncte procentuale a perspectivelor de angajare, comparativ cu trimestrul trecut.

Cele mai mari scaderi in comparatie cu trimestrul precedent se inregistreaza in sectorul industriei extractive, unde perspectiva de angajare prezinta o scadere de la 49% la 2%, precum si in sectorul restaurante si hoteluri (8%) unde perspectiva angajarilor a inregistrat o scadere brusca de 38 de puncte procentuale.

“Planurile pozitive de angajare confirmate de catre angajatorii din Romania pentru trimestrul al treilea trebuie corelate cu rezultatele ultimului studiu Manpower, privind Deficitul de Talente din 2008, in care sunt raportate cele mai cautate pozitii la nivel international, pozitii pentru care angajatorii au dificultati in gasirea celor mai potriviti angajati. Solutia pentru aceasta problema consta in planificarea si implementarea eficienta a strategiilor de resurse umane” a declarat Camelia Stanculescu, director general Manpower Romania.

Pentru trimestrul al treilea al anului 2008, a fost intervievat un esantion format din 775 de angajatori de pe teritoriul Romaniei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
angajare,
studiu,
Manpower
/actualitate/afaceri/se-fac-angajari-2696643
2696643
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.