Schimbare de CEO la Terapia Ranbaxy

Postat la 19 februarie 2008 2 afişări

Dragos Damian a renuntat la functia de CEO al companiei farmaceutice Terapia Ranbaxy, in locul sau fiind numit Mahendra Bharadwaj. Pana la venirea acestuia in Romania, interimatul va fi asigurat de Nick Haggar, Director Regional pentru Europa al grupului Ranbaxy, a anuntat astazi compania.

Mahendra Bharadwaj, care vine de la divizia din China a Ranbaxy, este al cincilea CEO al Terapia din ultimii doi ani, de cand Ranbaxy a preluat producatorul clujean de medicamente.

Dragos Damian, in varsta de 41 de ani, i-a succedat in functie lui Peter Burema, cel care a asigurat interimatul la conducerea Terapia dupa ce Stephen Stead a parasit compania, in urma achizitiei realizate de Ranbaxy. El a lucrat ca director comercial al Terapia timp de doi ani, inainte de a prelua sefia companiei farmaceutice.

Terapia Ranbaxy este cea mai mare companie de medicamente generice de pe piata romaneasca si a inregistrat in 2007 vanzari de 120 de milioane dolari (88 milioane de euro), cu 21% mai mult decat in anul precendent. Compania a obtinut in ultimul trimestru al anului o cota de piata de 5,2%, cea mai mare din segmentul de produse generice, depasind Zentiva, care a trecut printr-un proces de restructurare a vanzarilor in a doua parte a lui 2007.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/schimbare-de-ceo-la-terapia-ranbaxy-2400529
2400529
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.