S-a vandut Adama

Postat la 19 iunie 2011 177 afişări

Fondul de investitii Immofinanz din Austria, cu active de aproape 900 mil. euro pe piata din Romania, a cumparat pentru 42,43 mil. euro 69,2% din actiunile companiei imobiliare Adama, devenind astfel unicul proprietar al acesteia.

Pachetul de actiuni a fost cumparat de la Adama Holding, cu sediul in Cipru, respectiv de la actionarii israelieni fondatori David Flusberg, Dvir si Isaac Cohen-Hoshen, la care se adauga fondul Tiger Global, Lehman Brothers si Morgan Stanley.

Immofinanz este actionar din 2007 la Adama, companie care are in portofoliu circa 1.500 de apartamente finalizate si proprietati de peste 1,36 mil. mp, care ar putea permite realizarea a peste 40 de proiecte rezidentiale.

Din cauza crizei, Adama, care opereaza si in Turcia, Ucraina si Moldova, a inghetat in Romania proiecte in valoare de peste 220 mil. euro, in timp ce Immofinanz a oprit proiecte de aproape 200 mil. euro. Conducerea Immofinanz a anuntat ca are in intentie "construirea de cartiere intregi" pe proprietatile Adama, dar numai "dupa ce economia romaneasca va putea asigura cadrul necesar".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/s-a-vandut-adama-8357385
8357385
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.