Romstal Leasing: contracte de 130,5 milioane de euro in S1

Postat la 23 iulie 2008 15 afişări

In primul semestru al acestui an, Romstal Leasing IFN S.A. a incheiat 3.050 de contracte de finantare in valoare totala de 130,5 milioane de euro. Acestea au adus companiei o crestere cu 53% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Principala crestere a fost adusa de segmentul echipamentelor (care detine 17,8% din portofoliul companiei), acesta inregistrand o crestere spectaculoasa de 322% fata de prima jumatate a anului trecut. "Leasing-ul de echipamente a ajuns la valoarea de 19 milioane de euro, fata de numai 6 milioane in aceeasi perioada din 2007”, a declarat Ionut Chirila, directorul de marketing al Romstal Leasing.

De asemenea, segmentul de autovehicule comerciale si-a marit ponderea in totalul finantarilor Romstal Leasing pana la 44,8% in primul semestru din 2008, fata de 42% anul trecut. Oficialii companiei sustin ca leasingul de echipamente si cel imobiliar castiga teren in fata segmentului auto. Acesta, estimeaza oficialii companiei, va avea de suferit dupa introducerea taxei de poluare, care va favoriza achizitia de autovehicule rulate, in defavoarea celor noi.

Leasingul imobiliar s-a mentinut la aceeasi pondere ca in 2007, contractele de acest tip depasind cu putin cinci milioane de euro in prima jumatate a anului. Romstal Leasing are fixat ca obiectiv pana la finalul anului cresterea valorii finantarilor de pana la 20 de milioane de euro, pe segmentul de leasing imobiliar.

Compania mizeaza in continuare pe segmentul de echipamente si vehicule comerciale, dorind ca finantarea lor sa se ridice la o valoare mai mare cu 30%, pentru anul 2009. Romstal va inaugura si noi filiale la Targoviste, Sfantu Gheorghe si in Bucuresti, in zona Militari.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
leasing,
servicii financiare
/actualitate/afaceri/romstal-leasing-contracte-de-130-5-milioane-de-euro-in-s1-2806848
2806848
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.