Romanii sunt cei mai generosi bautori de bere din Europa

Postat la 24 ianuarie 2008 1 afişăre

Romanii sunt primii din Europa care ar "face cinste” cu o bere chiar daca stiu ca gestul nu le va fi intors cu aceeasi ocazie, arata un studiu realizat de compania de marketing si consultanta Added Value si initiat de SABMiller. 91% dintre romani sunt gata sa ofere o bere unui prieten fara sa astepte alta in schimb, in timp ce suedezii sunt cel mai putin dispusi sa faca acest gest.

In ce priveste numarul maxim de persoane pentru care un european ar "face cinste" cu o bere, studiul arata ca romanii ocupa si aici primul loc, cu peste 10 persoane, urmati de belgieni, olandezi si spanioli.

"Fiecare natiune europeana se bucura de propria sa cultura a berii si de propriile reguli sociale", spune Alan Clark, managing director SABMiller Europe, comentqand rezultatele studiului realizat prin intervievarea online a peste 7.500 de persoane din 15 tari europene.

Cand vine vorba de plata, cehii par sa fie cei mai "corecti" bautori de bere, ocupand primul loc al clasamentului in ceea ce priveste impartirea costului consumatiei: 97% dintre cehi platesc doar propria consumatie, in timp ce 82% dintre olandezi si 77% dintre belgieni impart "frateste" (50/50) costurile.

Francezii au obiceiul de a plati chelnerului dupa fiecare "rand” de beri comandate, in timp ce romanii (84%), germanii (81%) si cehii (90%) prefera mai degraba sa achite la sfarsit.

Acelasi studiu mai arata ca danezii si suedezii sunt cei care prefera berea cu orice ocazie. Dintre europeni, danezii sunt cei care prefera cel mai mult sa bea berea acasa cu familia, in timp ce suedezii conduc topul in ceea ce priveste consumul de bere la prima intalnire, la intalnirile de afaceri si atunci cand iau cina la restaurant.

In ceea ce priveste ocaziile de consum, majoritatea romanilor (94%) prefera sa bea berea acasa, la mesele cu familia, 61% la cinele de la restaurant, 54% dintre acestia beau bere la nunta, in timp ce numai 23% consuma bere la intalnirile de afaceri.

In Romania, SABMiller plc este prezent de peste 10 ani prin intermediul subsidiarei sale locale Ursus Breweries, care detine o cota de piata de 24,9%. Compania are 4 fabrici de bere in Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov, marcile companie de pe piata romaneasca fiind Peroni Nastro Azzurro, Ursus, Timisoreana, Ciucas, Stejar si Pilsner Urquell.

Pe piata romaneasca a berii mai sunt prezente companii ca Heineken, Interbrew si Tuborg.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
bere,
SAB Miller
/actualitate/afaceri/romanii-sunt-cei-mai-generosi-bautori-de-bere-din-europa-2348231
2348231
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.