Roche a achizitionat compania mtm Laboratories AG cu un avans de 130 milioane de euro

Postat la 26 iulie 2011 25 afişări

Roche a anuntat de curand ca a semnat un acord prin care va achizitiona mtm Laboratories AG, o companie privata cu sediul in Heidelberg, Germania. Compania mtm este lider mondial in diagnostic in vitro, prin activitatile sale punand un accent deosebit pe depistarea si diagnosticarea precoce a cancerului de col uterin.

In cadrul Roche Diagnostics, mtm va deveni parte a Diviziei de Histopatologie (Ventana Medical Services, Inc.). In conformitate cu termenii acordului, Roche va plati actionarilor mtm un avans de aproximativ 130 milioane de euro, si totodata pana la 60 milioane de euro in momentul atingerii unor standarde de performanta. Tranzactia este supusa conditiilor generale de incheiere si perfectare, fiind asteptat sa se finalizeze in saptamanile urmatoare.

"Medicii anatomopatologi se bazeaza tot mai mult pe identificarea rapida si cu succes a markerilor moleculari asociati cancerului de col uterin precum si pe validarea clinica a acestora", a declarat Daniel O'Day, COO Roche Diagnostics. "Produsele mtm sunt complementare cu testul inovator de depistare a cancerului de col uterin, Cobas 4800 Human Papilloma Virus (cobas 4800 HPV), lansat de Roche in SUA in luna aprilie a acestui an. Ca urmare a acestei achizitii, Roche va avea un portofoliu cuprinzator pentru testarea cancerului de col uterin, de la screening citologic pana la diagnostic histopatologic, oferind ginecologilor si pacientilor din intreaga lume un real suport medical, indisponibil anterior".

Testele patentate mtm se bazeaza pe biomarkerul p16 si au fost dezvoltate pentru identificarea si diagnosticarea precoce a leziunilor pre-canceroase de col uterin.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/roche-a-achizitionat-compania-mtm-laboratories-ag-cu-un-avans-de-130-milioane-de-euro-8526290
8526290
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.