Revista presei economice din Romania

Postat la 22 iunie 2010 14 afişări

Ministrul economiei atrage atentia ca intretinerea ar putea ajunge sa coste dublu, Lakshmi Mittal trebuie sa aduca bani de acasa pentru combinatul Mittal Hunedoara, iar depozitele bancare in lei nu mai sunt rentabile, scrie presa de marti.

Daca anul trecut depozitele bancare in lei erau o investitie profitabila, acum depozitul bancar in moneda nationala nu mai poate garanta decat protejarea banilor depusi de deprecierea cauzata de inflatie, calculeaza Gandul. Participarea Primariei Muncipiului Bucuresti la Expozitia Mondiala de la Shanghai, care presupune organizarea unui pavilion dedicat Capitalei, va costa municipalitatea 283.996 euro.

Proprietarii care vor sa-si monteze un sistem de incalzire ce se alimenteaza cu energie verde vor putea beneficia de ajutor de la stat in cuantum de 6.000 sau 8.000 de lei, dupa principiul "primul venit, primul servit", informeaza Evenimentul Zilei. Viitoarea centura a Sibiului ar putea ramane la stadiul de santier, dupa opt ani de lucrari, din cauza incurcaturilor intre constructori si stat.

Presedintele Unicredit Tiriac Bank declara ca banca ia in considerare cedarea unor pachete de credite cu restante spre companiile specializate, cele mai multe credite cu restante fiind cele catre IMM, relateaza Romania Libera. Ministrul economiei, Adriean Videanu, spune ca, o data cu taierea subventiilor pentru incalzire, prevazuta in masurile de austeritate, intretinerea ar putea creste cu pana la 100%.

"Cum a reusit Ungaria sa aiba un sistem de sanatate performant" sau "Taxa ungureasca mai mica decat spaga romaneasca", isi intituleaza Adevarulun reportaj din Mako, o localitate de langa granita cu Romania. Pentru cei care dispun de lichiditati, licitatiile organizate de banci se pot dovedi afaceri bune, sustine ziarul, intrucat pretul unei case scoase la licitatie poate scadea cu pana la 75%.

Operatorii de servicii medicale private MedLife, Centrul Medical Unirea si Medicover sunt interesati de achizitia unui pachet de actiuni la Euroclinic Hospital & Medical Centers, firma care opereaza spitalul cu acelasi nume din Capitala, scrie Ziarul Financiar. Combinatul Mittal Hunedoara a ramas in pana de bani: Lakshmi Mittal va decide luna viitoare daca dizolva societatea sau aduce 82,6 mil. euro la capital.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/revista-presei-economice-din-romania-6436953
6436953
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.