Rata somajului va creste la 9-10% anul viitor

Postat la 07 ianuarie 2010 14 afişări

Rata somajului va creste anul viitor la 9-10%, de la un nivel estimat de aproape 8% in 2009, si va depinde semnificativ de masurile pe care Guvernul le va lua in ceea ce priveste ajustarile din sectorul public, potrivit analistilor economici.

"O contributie semnificativa la majorarea ratei somajului pe parcursul lui 2010 ar trebui sa vina din ajustarile probabil a fi efectuate in sectorul public. Practic, majorarea ratei somajului pe parcursul lui 2009 s-a facut aproape integral prin concedierea angajatilor din sectorul privat", afirma Nicolaie Chidesciuc, senior economist la ING Bank Romania, care estimeaza un nivel al ratei de 10,2% anul viitor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/rata-somajului-va-creste-la-9-10-anul-viitor-5283934
5283934
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.