Rămân 18 milioane de români fără semnal la telefonul mobil? Licenţele expiră pe 31 decembrie

Postat la 22 decembrie 2011 13 afişări

Orange şi Vodafone, cei mai mari operatori de telefonie mobilă de pe piaţă - care au împreună peste 18 milioane de clienţi şi afaceri anuale de 1,8 miliarde de euro-, rămân în mai puţin de 10 zile, pe 31 decembrie, fără licenţele de operare.

Companiile nu ştiu încă exact în ce termeni le vor reînnoi, în condiţiile în care Ministerul Comunicaţiilor (MCSI) şi Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) n-au reuşit în 15 ani să se coordoneze pentru a adopta o decizie. În aceste condiţii relaţiile dintre cele două părţi au devenit încordate, aproape de a escalada într-un conflict deschis, potrivit declaraţiilor făcute pentru ZF de mai multe surse apropiate discuţiilor.

Motivul tensiunii din ce în ce mai mari dintre MCSI, ANCOM şi cei doi operatori nu este legat doar de modul în care vor fi prelungite licenţele şi la ce cost, ci şi de intenţia autorităţii de reglementare de a obliga Orange şi Vodafone să elibereze o parte din spectrul radio pe care îl folosesc într-un termen pe care operatorii îl consideră foarte scurt, de un an de zile, la un cost care ar putea depăşi 100 de milioane de euro în condiţiile în care Orange şi Vodafone ar trebui să instaleze şi mai multe antene în aglomerările urbane pentru a menţine la acelaşi nivel calitatea serviciilor. După mai multe întâlniri desfă­şu­rate în această atmosferă tensionată, ANCOM va avea joi la ora 9,30 o nouă rundă hotărâtoare de discuţii cu reprezentanţii industriei telecom, în care se va lua o decizie în privinţa modalităţii de prelungire a licenţelor şi a perioadei în care Orange şi Vodafone vor elibera spectrul.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telecom,
semnal,
mobil,
licente,
expirare
/actualitate/afaceri/raman-18-milioane-de-romani-fara-semnal-la-telefonul-mobil-licentele-expira-pe-31-decembrie-9086282
9086282
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.