Raiffeisen a acordat prima finantare prin programul “Primul Siloz”

Postat la 27 noiembrie 2009 24 afişări

Raiffeisen Bank a acordat un credit in valoare de 5 milioane euro prin programul “Primul Siloz” pe baza unor certificate de depozit, unor producatori agricoli din grupul Cerealcom Dolj.

"Producatorul agricol beneficiaza de lichiditati atunci cand are nevoie, dar vinde efectiv produsele atunci cand piata este favorabila", a declarat Marinel Burduja, prim-vicepresedinte Raiffeisen Bank.

Programul de finantare presupune acordarea de credite pentru reluarea ciclului de productie sau pentru achizitionarea de utilaje, fara ca agricultorul sa fie obligat sa isi vanda productia pentru a face rost de lichiditati. Un agricultor va depozita recolta intr-un siloz autorizat, in schimbul caruia va primi un certificat, care atesta cantitatea si caracteristicile tehnice ale productiei.

Cu acest certificat, producatorul se va putea duce la una dintre bancile inscrise in program si sa solicite un credit de pana la 70% din valoarea productiei din siloz. Certificatul de depozit este valabil un an, timp in care agricultorul poate astepta pretul optim la care sa isi comercializeze productia.

Certificatul in baza caruia se obtine creditul este asigurat de Fondul de Garantare a Creditului Rural, ale carui sume maxim garantate se ridica la 42 milioane lei.

Raiffeisen Bank a acordat credite in valoare de peste 90 milioane euro producatorilor agricoli, comerciantilor si procesatorilor in ultimul sezon agricol.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/raiffeisen-a-acordat-prima-finantare-prin-programul-primul-siloz-5137390
5137390
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.