Puiul AVE vrea in liga mare

Postat la 18 iunie 2008 94 afişări

Producatorul de carne de pasare AVE Impex Satu Mare demareaza o campanie de rebranding si tinteste o cota de piata de 6%

Compania AVE Impex a inceput ca o afacere de familie in anul 1994, fondata de catre doctorul veterinar Gheorghe Bodea impreuna cu sotia sa. Astazi, AVE este unul dintre primii sase jucatori de pe piata producatorilor de carne de pui din Romania, cu o cifra de afaceri de 19 milioane de euro in 2007 si o estimare de crestere la 24 de milioane de euro in acest an.

Reprezentantii companiei au raportat o crestere de 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si un profit de 700,000 de euro in 2007. Mai mult, anul trecut, producatorul roman a inceput exportul a 5% din productie catre Ungaria, in viitor existand propuneri pentru export in tari terte, cum ar fi India sau statele arabe.

AVE detine patru depozite proprii si 10 magazine de prezentare, dintre care sapte in Satu Mare si trei la Baia Mare. In perioada urmatoare, Gheorghe Bodea, directorul general al companiei, a declarat ca nu vor mai fi deschise magazine proprii, accentul fiind pus in special pe colaborarea cu lanturile de retail, care comercializeaza 70% din productia companiei AVE. Este vorba de retelele Cora, real,- Kaufland, Penny XXL si Billa.

De anul trecut, compania a inceput procesul de investitii a 6 milioane de euro, proveniti din fonduri Sapard, in marirea capacitatii de productie si in modernizarea utilajelor. Investitia include si o fabrica de produse semi-preparate si gata-preparate ce va deveni functionala in maxim doi ani.In plus, compania satmareana a demarat un amplu proces de rebranding si promovare media printr-o investitie la rate card de 2,5 milioane de euro.

"Sectorul de carne de pasare a atins anul trecut o valoare a cifrei de afaceri de un miliard de euro", a declarat Ilie Van, presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari. In Romania, anul trecut s-au consumat 370,000 de tone de carne de pui, fara a include autoconsumul. Dintre acestea, 30% reprezinta importuri, fata de o rata a exporturilor de doar 5% din productie. Urmatoarea miza a producatorilor romani o constituie atingerea unui echilibru intre import si export, a declarat reprezentantul UNCP.

Principalii competitori ai AVE de pe piata produselor din carne de pasare sunt, la acest moment, Agricola International Bacau, Transavia Alba-Iulia si Agricola Crevedia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
industrie,
alimente,
AVE Impex,
rebranding,
carne
/actualitate/afaceri/puiul-ave-vrea-in-liga-mare-2717835
2717835
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.