Profit in crestere cu 43% pentru Antibiotice Iasi in T1

Postat la 08 aprilie 2009 30 afişări

Producatorul de medicamente Antibiotice Iasi a inregistrat in primele trei luni ale anului in curs un avans al cifrei de afaceri cu 18,4% fata de perioada similara a lui 2008, pana la circa 57,5 milioane de lei si un profit net de 10 milioane de lei, in crestere cu 43%.

Vanzarile de pe piata interna au ajuns la 46,4 milioane de lei, in crestere cu 13%, cele mai mari din ultimii trei ani, pe cand exporturile au raportat o majorare din punct de vedere valoric de 44%, pana la 11,07 milioane de lei in perioada mentionata.

 

Cresterile inregistrate vin pe fondul unui proces de eficientizare a operatiunilor si de reducere a preturilor demarat incepand cu mijlocul anului trecut. Procesul a presupus reducerea consumului cu utilitatile si combustibilul, inghetarea angajarilor si redistribuirea personalului in cadrul companiei, ajustarea numarului acestora, de la 1.624 de persoane la sfarsitului primului trimestru din 2008, la 1.480 la finele lui martie 2009, si imbunatarirea ritmului de recuperare a creantelor.

 

“Astfel, in acest moment Antibiotice are un cash-flow (flux de numerar – n. red.) pozitiv de circa 10,4 milioane de lei in conditiile de plata integrala a tuturor obligatiilor salariale si bugetare, achitarea in proportie de 96% a dividendelor aferente exercitiului financiar 2007 si prin respectarea graficului de plati catre furnizorii de utilitati si materii prime”, au declarat reprezentantii companiei intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Acestia au mai precizat ca “acest disponibil in contul curent este o garantie pentru dezvoltarea pe termen mediu, pentru asigurarea unui flux continuu de productie si, bineinteles, pentru siguranta locurilor de munca”.

Cititi aici despre planurile companiei in 2009.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Antibiotice Iasi,
profit,
T1,
farmaceutice
/actualitate/afaceri/profit-in-crestere-cu-43-pentru-antibiotice-iasi-in-t1-4181121
4181121
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.