Preturile apartamentelor vechi, plus 10% in 2008

Postat la 10 ianuarie 2008 1 afişăre

Reprezentantii companiei imobiliare EuroMetropola estimeaza ca preturile apartamentelor vechi se vor majora in acest an cu aproximativ zece procente

Piata rezidentiala din Romania a inregistrat in anul 2007 un trend ascendent, atat din punct de vedere al numarului de unitati locative finalizate, cat si al proiectelor anuntate sau lansate, sustin reprezentantii companiei imobiliare EuroMetropola. “Cu toate acestea oferta actuala de locuinte noi nu a reusit sa satisfaca nici in 2007 cererea existenta in real-estate, pentru ca cea mai mare parte dintre ele nu sunt finalizate, lucrarile aflandu-se in diferite faze de executie.”

Acestia mai considera ca, din aceasta cauza, interesul potentialilor clienti a fost orientat spre apartamentele vechi, ceea ce a produs si o crestere a preturilor la locuintele din aceasta categorie. Astfel, spre deosebire de anii trecuti, cand pretul apartamentelor noi il depasea cu mult pe cel al locuintelor vechi, in anul trecut s-a stabilit un oarecare echilibru, acesta urmand sa se pastreze si pe parcursului anului 2008.

"Nici in anul urmator nu se va crea o egalitate intre cerere si oferta. In acest context, nici preturile locuintelor, indiferent de tipul lor, nu pot stagna, iar majorarea pretului mediu pe metru patrat va fi simtita pe segmentul rezidential intr-o proportie de 15% - 20% in cazul apartamentelor noi si de 10% pentru locuintele disponibile in imobilele construite inainte de 1989”, considera specialistii EuroMetropola.

Majorarea s-ar produce in contextul in care preturile de vanzare ale apartamentelor vechi din Bucuresti au crescut anul trecut cu pana la 50% potrivit unui studiu intocmit de compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Preturile medii pe segmentul locuintelor vechi s-au situat anul trecut intre 65.000 si 75.000 de euro pentru o garsoniera, cele mai ieftine fiind in sectorul 6 si cele mai scumpe in sectorul 2. Cele mai ieftine apartamente de doua camere sunt in sectoarele 4 si 6, la un pret mediu de 85.000 de euro, in timp ce cele mai scumpe sunt in sectorul 1 (110.000 euro).

Apartamentele de trei camere s-au tranzactionat la preturi medii cuprinse intre 105.000 euro (in sectoarele 5 si 6) si 135.000 de euro in sectorul 1. Clasamentul se pastreaza si in privinta apartamentelor de patru camere, sectorul 1 fiind dinou cel mai scump cu preturi medii de 150.000 de euro, la fel ca si in sectorul 2, in timp ce cele mai ieftine apartamente de patru camere sunt in sectoarele 4 si 6, la 125.000 de euro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/preturile-apartamentelor-vechi-plus-10-in-2008-2329656
2329656
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.