Preturile apartamentelor noi sunt in continuare prea mari pentru romani

Postat la 03 mai 2011 11 afişări

Preturile apartamentelor noi sunt in continuare prea mari pentru romani, doar piata rezidentiala secundara beneficiind de Prima Casa, iar scaderea bugetului alocat programului arata ca dezvoltatorii nu se mai pot baza pe sprijin guvernamental, potrivit Jones Lang LaSalle (JLL).

"Pentru a se observa o revenire la un nivel decent de tranzactionare, noua oferta va trebui sa fie mult mai bine adaptata cererii locale, in timp ce oferta deja existenta pe piata rezidentiala primara va trebui sa-şi modifice in continuare preturile de vanzare. Scaderea substantiala a bugetului programului Prima Casa, care valoreaza 200 milioane euro, in comparatie cu 700 milioane euro, in medie, valoarea editiei anterioare, arata ca dezvoltatorii nu se mai pot baza pe sprijin guvernamental, in conditiile in care sectorul bancar este in continuare foarte slab", se arata in cel mai recent raport al companiei de consultanta imobiliara. Analistii JLL considera ca preturile apartamentelor noi raman in continuare prea mari pentru familiile romanilor, in timp ce piata rezidentiala secundara este cea care beneficiaza de programul Prima Casa.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/preturile-apartamentelor-noi-sunt-in-continuare-prea-mari-pentru-romani-8220831
8220831
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.