Pretul bauturilor energizante a scazut cu 23%

Postat la 09 februarie 2009 15 afişări

Potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare MEMRB, in perioada septembrie-noiembrie 2008, pretul bauturilor energizante a scazut cu 23%, in conditiile in care piata bauturilor non-alcolice a scazut cu un procent.

Studiul realizat de MEMRB arata ca in categoria bauturilor non-alcoolice cea mai mare crestere de pret au inregistrat-o sucurile necarbonatate (15%), urmate de apa minerala (13%), bauturile carbogazoase (12%) , cafea (7%), bere fara alcool (6%) si ice tea (3%). Categoria bauturilor energizante este singura din cadrul bauturilor non-alcolice care a inregistrat o scadere de pret.

Astfel, preturile baturilor non-alcolice au scazut in perioada mentionata cu 1%, in timp ce bauturile alcoolice au inregistrat o crestere de pret de 4%. In ansamblu, preturile bauturilor au crescut in perioada septembrie-noiembrie 2008 cu 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
bauturi energizante,
MEMRB,
studiu
/actualitate/afaceri/pretul-bauturilor-energizante-a-scazut-cu-23-3886444
3886444
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.