PPF cauta aur in Rusia

Postat la 24 iunie 2008 51 afişări

Miliardarul ceh Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, care controleaza grupul financiar PPF, a achizitionat impreuna cu alti doi oameni de afaceri rusi 68% din firma Polymetal, intr-o tranzactie evaluata la 1,3 mld. euro

Miliardarul ceh Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, care controleaza grupul financiar PPF, a achizitionat impreuna cu alti doi oameni de afaceri rusi 68% din firma Polymetal, intr-o tranzactie evaluata la 1,3 mld. euro. Polymetal detine cea mai mare mina de argint din Rusia si a treia mina de aur ca marime. Anul trecut, compania a livrat 5% din cantitatea de aur produsa in Rusia.

Conform intelegerii, grupul PPF a achizitionat 24,9% din actiuni, Aleksandr Nesis 24%, iar Aleksandr Mamut 19,1%. Actiunile au fost vandute de compania Aniketa Investments Ltd., controlata de Suleiman Kerimov, situat pe locul al optulea in clasamentul celor mai bogati oameni din Rusia. Aleksandr Nesis este fondatorul Polymetal, dar i-a vandut actiunile lui Kerimov in 2005, iar fratele sau este directorul firmei. Polymetal a fost listata anul trecut la bursa de la Londra, tranzactia realizandu-se la un pret mai mare cu 12% pe actiune fata de cotatia momentului.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
industrie,
Petr Kellner,
PPF,
Polymetal
/actualitate/afaceri/ppf-cauta-aur-in-rusia-2736340
2736340
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.