Piata IT, 1,37 mld. euro in 2008

Postat la 10 ianuarie 2008 1 afişăre

Piata IT din Romania este estimata pentru anul acesta la 1,37 de miliarde de euro, in crestere cu 11% comparativ cu 2007, potrivit unui studiu realizat de IDC

Spre deosebire de anul trecut, analistii sesizeaza o incetinire a ritmului de crestere, avand in vedere ca piata IT a crescut in 2007 cu 16,7% fata de anul precedent.

Componenta cea mai importanta a pietei locale de IT anul acesta ramane partea de hardware, care include vanzarile de computere, segment dominat in continuare de vanzarile de desktop-uri cu un raport de aproximativ 3 la 1 fata de notebook-uri. Potrivit IDC, rata de crestere a valorii vanzarilor de computere va fi anul acesta de aproximativ 10%, in timp ce piata software va castiga 11% anul acesta, in comparatie cu 2007.

O crestere ceva mai mare, de 19,6%, va fi intalnita anul acesta pe segmentul investitiilor in servicii IT. "Serviciile de suport si integrare de sistem vor continua sa dominetpiata serviciilor IT iar contractele tip proiect vor deveni din ce in ce mai raspandite in decursul anului", spune Calin Mirea, analist in cadrul IDC Romania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
hardware,
software,
IDC,
computer,
notebook
/actualitate/afaceri/piata-it-1-37-mld-euro-in-2008-2329158
2329158
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.