Peste un sfert dintre utilizatorii de internet folosesc servicii de online banking

Postat la 08 aprilie 2010 21 afişări

Cam 26% dintre utilizatorii romani de internet din mediul urban folosesc servicii de internet banking, conform unui studiu realizat de compania de cercetare de piata la finalul anului trecut. Ponderea utilizatorilor este mai mare in randul barbatilor, aproape o treime (31%) dintre internauti folosesc acest serviciu, in timp ce doar 22% dintre femeile conectate la internet fac plati prin internet banking.

Cel mai important criteriu in selectia furnizorului de internet banking este siguranta, 83% dintre utilizatori luand decizia din acest considerent. Pe lista urmeaza usurinta de utilizare, importanta pentru 72% dintre consumatori, posibilitatea de a efectua toate tipurile de plati (68%), comisionul de tranzactionare (27%), posibilitatea de a face schimb valutar (19%) si comisionul de administrare (17%).

Dintre internautii care nu folosesc Internet Banking, 30% au declarat ca doresc sa foloseasca un asemenea serviciu in viitor, conform studiului Mercury Research, realizat pe un esantion de 300 de respondenti, \n perioada 3-18 noiembrie 2009.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
utilizatori,
online,
banking,
servicii,
romani
/actualitate/afaceri/peste-un-sfert-dintre-utilizatorii-de-internet-folosesc-servicii-de-online-banking-5839811
5839811
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.