Pesimism la General Motors

Postat la 13 noiembrie 2007 1 afişăre

Una din cele mai mari pierderi trimestriale inregistrate de o corporatie a fost anuntata saptamana trecuta de constructorul auto american General Motors (GM) - 39 mld. dolari (circa 27 mld. euro).

E vorba de un credit fiscal nefolosit, respectiv de anularea unor venituri contabile reprezentand taxe pe care grupul ar fi putut sa le recupereze de la stat ca sa compenseze pierderile din ultimii ani.

Conform legislatiei contabile, companiile trebuie sa anuleze din scripte valoarea unor astfel de credite fiscale daca au slabe sperante sa revina la profitabilitate pe termen scurt. Neincrederea GM in perspectivele sale e inca o confirmare ca perspectivele privind industria auto si economia in general nu sunt stralucite.

Pana acum, cea mai mare pierdere trimestriala consemnata de GM fusese in 1992, cand compania a anuntat pierderi de 21 de miliarde de dolari pe primele trei luni ale anului. Mai norocos a fost celalalt gigant auto din Detroit, Ford Motor, care a anuntat pentru trimestrul al treilea pierderi de 380 mil. dolari (260 mil. euro), de aproape 14 ori mai mici decat in aceeasi perioada a anului trecut, ca rezultat al politicii de reducere a costurilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
General Motors
/actualitate/afaceri/pesimism-la-general-motors-1036538
1036538
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.