Patru firme de asigurare prezinta polite facultative pentru locuinta ca fiind obligatorii

Postat la 08 martie 2011 36 afişări

Politele au acelasi pret si aceeasi suma asigurata ca si asigurarile obligatorii pentru locuinte, fiind insotite de bonusuri pentru bunurile din casa. "Nu e nimic ilegal. Se bazeaza pe faptul ca omul nu citeste niciodata contractul", avertizeaza seful PAID, care reuneste 13 firme de asigurare.

Romanii sunt invitati de unele firme de asigurare sa cumpere polite facultative pentru locuinta care le sunt prezentate ca fiind obligatorii. Unii dintre agentii de vanzare isi abordeaza potentialii clienti chiar in sediile directiilor de taxe si impozite locale, mizand pe faptul ca mare parte a populatiei a perceput asigurarea obligatorie a locuintei drept un nou bir. Pretul politelor este 20 de euro, iar suma maxima asigurata este 20.000 euro, adica tot atat cat la celebrele asigurari obligatorii pentru locuinte (PAD).

Similaritatile cu polita obligatorie merg pana la denumire, in unele cazuri. "In martie, Astra ofera polita «PAD plus Martisor», la un pret de 20 de euro pe an, in limita unei sume asigurate de 20.000 de euro. Aveti toate riscurile incluse. Gratuit oferim o asigurare in limita a 2.000 de euro pentru bunurile din locuinta", ne spune o reprezentanta a agentiei Astra din Vaslui.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/patru-firme-de-asigurare-prezinta-polite-facultative-pentru-locuinta-ca-fiind-obligatorii-8038680
8038680
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.