Opera detine o cota de piata de 7% din piata piata romaneasca a browser-elor

Postat la 16 martie 2010 10 afişări

“Decizia Uniunii Europene, care a intrat in vigoare la 1 martie si care permite utilizatorilor sa isi aleaga browser-ul pe care vor sa il foloseasca ne avantajeaza, deoarece putem sa ne crestem cota de piata si numarul de utilizatori”, a declarat pentru BUSINESS Magazin, Johan Borg, Vice President, Consumer Engineering din cadrul Opera Software, companie norvegiana ce detine unul dintre cele mai mari browsere din lume, Opera, care detine o cota de piata de 7% pe piata piata romaneasca a browser-elor.

In prezent, la nivel mondial, compania are un numar de 100 de milioane de utilizatori, atat pentru browser-ul pentru calculator cat si pentru cel destinat dispozitivelor mobile."Anul trecut am inregistrat o crestere de 20 milioane la numarul de utilizatori, tendinta pe care vream sa o pastram si pentru acest an", a completat Borg, precizand ca tarile in care au cea mai mare cota de piata, de peste 40%, sunt Rusia Ucraina si Kazahstan.

In ce priveste Romania, oficialul Opera Software a afirmat ca este o tara in dezvoltare si cu potential de crestere. Spre deosebire de alte Browsere, folosind Opera utilizatorii pot sa schimbe icoanele cu paginile Web intre ele sau pot sa isi posteze site-urile preferate pe o singura pagina. In plus, desi au spus ca au fost afectati de criza, oficialii Oera nu am scazut costurile, dimpotriva, au angajat noi persoane in cadrul celor doua sedii din Polonia. "In doi ani si jumatate am crescut numarul angajatilor de la 20 de oameni la aproximativ 200", a mai declarat pentru ZF Borg.

In ce priveste Opera mini, browser-ul Opera adaptat pentru telefoanele mobile, este disponibil in prezent pe toate telefoanele mobile, mai putin pe iPhone. "Vrem ca pana la finalul acestui an sa aducem Opera Mini si pentru iPhone", estimeaza Johan Borg, Avantajul browser-ului pentru telefoane mobile este ca are aceeasi fata pentru toate telefoanele, si se gaseste in mai mult de 50 de limbi. In prezent Opera detine o cota de piata de 37% din piata de browsere romaneasca pentru dispozitive mobile, iar la nivel mondial, numarul de utilizatori pentru Opera mini este mai mare decat cel pentru Opera destinat calculatoarelor. "oamenii au tendinta de a utiliza acelasi browser atat pentru telefoane cat si pentru calculator", a mai afirmat Johan Borg.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
Opera,
UE,
browser,
online
/actualitate/afaceri/opera-detine-o-cota-de-piata-de-7-din-piata-piata-romaneasca-a-browser-elor-5750118
5750118
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.