Octavian Radu vrea sa vanda RTC - GALERIE FOTO

Postat la 29 iunie 2009 28 afişări

Omul de afaceri Octavian Radu a renuntat la conducerea grupului RTC si intentioneza sa vanda.

Restructurarea grupului RTC a inceput in ianuarie 2005, prin separarea diviziilor si prin retragerea treptata din afacere a lui OCtavian Radu. Pentru acest an, grupul intentioneaza finalizarea acestui proces de restructurare si extinderea actionariatului. Intentia este ca in anul 2009 sa fie cooptati in actionariat angajati si parteneri de afaceri, in 2010 fonduri de investitii, urmand ca ulterior diviziile RTC sa fie vandute catre actionari strategici sau sa fie listate la bursa, dupa cum arata un comunicat de presa al companiei.

"Prima faza o reprezinta atragerea managementului de top in actionariat printr-o schema de optiuni si actiuni. Aceasta ar trebui sa se finalizeze pana la toamna. Concomitent, vom incepe atragerea unor parteneri de afaceri in actionariat (unii ne-au semnalizat deja de mult timp aceasta dorinta a lor), iar faza a treia va cuprinde fonduri de investitii si va fi demarata la inceputul anului 2010. Faza a patra o va constitui listarea fiecarei divizii in parte la bursa sau, ca alternativa, dupa o abordare oportunistica, vanzarea unor divizii catre investitori strategici", a declarat Octavian Radu.

Banii atrasi din vanzarea de actiuni au in primele doua faze rolul de a intari capacitatea grupului de a supravietui crizei printr-o diminuare a creditelor si o crestere a capitalurilor proprii, dar si motivarea managementului, mai spune omul de afaceri. Pentru urmatoarele etape, banii atrasi de la fondurile de investitii vor da posibilitatea RTC-ului sa exploateze toate oportunitatile de crestere la momentul iesirii din criza, iar cei din faza a patra au ca scop diversificarea portofoliului de investitii personal, investitia in proiecte noi si finantarea actiunilor cu incarcatura emotionala.

RTC Holding este unul dintre cele mai mari grupuri de retail, distributie si servicii din Romania, fondat in 1990, de catre Octavian Radu (48 de ani). Din grupul RTC fac parte lantul de librarii Diverta, divizia de retail de fashion si hospitality Sebra, liderul natonal din distributie si birotica PrOffice, dezvoltattoul de software Sistec, compania de transport si logistica TCE, divizia de productie de articole pentru industria autor si aerticole de birou Flaro, divizia de imobiliare Rimobi si cel mai nou proiect al grupului, din zona de energie, Q Power.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
octavia radu,
rtc,
retail,
/actualitate/afaceri/octavian-radu-vrea-sa-vanda-rtc-galerie-foto-4604224
4604224
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.